inner image

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εξώκοσμο φως: Το ορατό σύμπαν μέσα από τα Τηλεσκόπια και τις Κάμερες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα»

Μία ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εξώκοσμο φως: Το ορατό σύμπαν μέσα από τα Τηλεσκόπια και τις Κάμερες του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα» διοργανώνει στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ- ΙΤΕ και ο Δήμος Ηρακλείου.

2ο FESTIVAL DEL CINEMA ITALIANO

Η μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε με το δεύτερο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου. Φέτος πρόθεσή μας είναι να συναντήσουμε τους μεγάλους κωμικούς του ιταλικού κινηματογράφου, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες που σημάδεψαν την ιστορία της ιταλικής κωμωδίας και είναι σίγουρο ότι με το μοναδικό τους ταλέντο και πάλι θα μας κάνουν να γελάσουμε... ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Αυτή η δεύτερη συνάντησή μας, είναι αποτέλεσμα της αποδοχής και της αγάπης με την οποία αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας και το ιταλικό σινεμά.

'ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ' , συναυλίες και DJ

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 22.00 το βράδυ, το καλλιτεχνικό δίδυμο απο την Αργεντινή LOLO & LAUTI, θα παρουσιάσουν το έργο τους "ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ" στο ResidenceSEA στο Ηράκλειο Κρήτης. Η βραδιά θα συνεχιστεί με δύο εκπληκτικές μπάντες, τους QUEEN TAKES JACK και LOLLIPOP στην πρώτη τους εμφάνιση και θα κλείσει, με τα DJ sets των MARY και MATTHEW CRAWLEY.Οι LOLO & LAUTI είναι ένα καλλιτεχνικό δίδυμο απο το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, οι οποίοι συνεργάζονται από το 2011.

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "Ο Δίας & οι Μούσες". Διάρκεια έκθεσης :2/10-2/12 2015

Ανοιχτά: Δευτέρα έως παρασκευή 6-8 το βράδυ

4η Διημερίδα (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ

4Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ.

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ Μ’ ΟΝΕΙΡΟ”.

ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.

Μοιραζόμαστε ιδέες και προτάσεις στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2015-16.

Διοργάνωση Διημερίδας: Βασιλεία (Λιάνα) Καλοκύρη Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου

Με την Υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Διάλεξη «Τυπική Ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες» και « Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές - Αυτισμός και Επίλυση Πρακτικών προβλημάτων»

Το Κέντρο Λογοθεραπείας Νίκης Στεφανάκη και η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής και Συμπεριφοριακής Παιδιατρικής σας προσκαλούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015, στις 17:30μμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων παλιάς Λαχαναγοράς στο σεμινάριο που διοργανώνουν, με θέμα «Τυπική Ανάπτυξη και μαθησιακές δυσκολίες». Εισηγητής είναι ο Δρ. Δημήτριος Δημητρίου-Παπαβασιλείου, Παιδίατρος –Νευροαναπτυξιολόγος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, ο οποίος θα μας μιλήσει για τον τρόπο που θα αναγνωρίσουμε τις μαθησιακές δυσκολίες, όπως είναι η δυσλεξία, η δυσαναγνωσία, η δυσορθογραφία, η δυσγραφία, η δυσαριθμησία και η δυσπραξία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και φοιτητές. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 6944346830, 2811115561.

Στο ΔιαRτηρητεο η Μαρία Κοπανάκη(τραγούδι) και ο Ανδρέας Παπαδάκης(πιάνο-τραγούδι)

Θα μας παρουσιάσουν τραγούδια απο την εποχή του Χατζιδάκι μέχρι την πιο σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή και δισκογραφία. Μια μουσική διαδρομη με λατρεμένα τραγούδια συγχρονα ή μη, αναμενόμενα μα και απρόβλεπτα.Γινόμαστε όλοι μια παρέα και μοιραζόμαστε μουσικές και συναισθήματα.

«1ο Παγκρήτιο τουρνουά Rapid Chess»

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, το σκακιστικό τμήμα του ΟΦΗ, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου συνδιοργανώνουν το 1ο Παγκρήτιο τουρνουά «Rapid Chess». Πρόκειται για το πρώτο, μιας σειράς τουρνουά που θα διεξαχθούν στις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με τη μορφή γρήγορου σκακιού, στα πλαίσια του ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ «ΡΑΠΙΝΤ 2015». Οι αγώνες στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν στην αίθουσα του σκακιστικού τμήματος του ΟΦΗ (Ισαύρων 93, Καμίνια), με ώρα έναρξης στις 11 το πρωί.

'Η εξέλιξη της συνειδητότητας: από τον Κοπέρνικο στη Κβαντική Φυσική.'

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015, Ώρα: 7:00 μ.μ.

"Η εξέλιξη της συνειδητότητας: από τον Κοπέρνικο στη Κβαντική Φυσική."

Μετά από κάθε ομιλία θα γίνει συζήτηση.

Ομιλητής: Γ. Τριαλώνης

Συνέδριο με θέμα: «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην περιφέρεια: ΕΣΠΑ & Επενδυτικό Σχέδιο Juncker»

Εκ μέρους του κυρίου Λεωνίδα Αντωνακόπουλου, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σας αποστέλλουμε πρόσκληση, για το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για ανάπτυξη στην περιφέρεια: ΕΣΠΑ & Επενδυτικό Σχέδιο Juncker», που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7/10/2015, παρουσία της Επιτρόπου κας Corina Crețu, υπεύθυνης για την Περιφερειακή Πολιτική της Ε.Ε.

Ακροάσεις για τη μικτή χορωδία της Π.Ε Ηρακλείου

Ακροάσεις για όσους αγαπούν τη μουσική και επιθυμούν να συμμετέχουν στη Μικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, στις 20.30 στο 8ο Δημοτικό σχολείο (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 8), στην αίθουσα του 1ου ορόφου.

Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια – Family Fun Day

Το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) σας προσκαλεί σε μια Ημέρα Χαράς για όλη την Οικογένεια! Την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου, στο Bowling Center Ηρακλείου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ! Guest star της βραδιάς θα είναι το παιδικό συγκρότημα Xanazoo που θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν αποκλειστικά για εμάς!

Βιωματικό παιχνίδι για τις σχέσεις

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 το βιωματικό παιχνίδι για τις σχέσεις "Αλήθεια ή θάρρος", σε καφετέριες της πόλης.

Η ταινία «Θεϊκή Κρήτη» σε πρώτη προβολή

Η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Θεϊκή Κρήτη» (Creta Divina) που γυρίστηκε στην Κρήτη προβάλλοντας τον Μινωικό Πολιτισμό, την παράδοση και το φυσικό περιβάλλον του νησιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Η ταινία σε σκηνοθεσία-σενάριο του Φώτη Κωνσταντινίδη γυρίστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και πρωταγωνιστεί ο διεθνώς γνωστός Άγγλος ηθοποιός Robert Powell το όνομα του οποίου χαράχτηκε στην ιστορία της 7ης τέχνης ενσαρκώνοντας τον Ιησού Χριστό στην ομώνυμη ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι. Η εκδήλωση-προβολή ταινίας τη Παρασκευή θα έχει ελεύθερη είσοδο σε φορείς-πολίτες και θα μιλήσουν η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Δρ. Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Βιωματικό παιχνίδι για τις σχέσεις 'Αλήθεια ή θάρρος' από το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη 'Η Ομάδα'

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 το βιωματικό παιχνίδι για τις σχέσεις "Αλήθεια ή θάρρος", σε καφετέριες της πόλης.

Από το φως των άστρων στα Λέιζερ. Εφαρμογές Τεχνολογίας Λέιζερ στην Πολιτιστική Κληρονομιά

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου  στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 8 το βράδυ  θα δοθεί ομιλία από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Συνεργαζόμενο Ερευνητή του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ, Δημήτριο Άγγλο.

Ημερίδα με θέμα «Εναλλακτικές λύσεις Παιδικής προστασίας»

Το Κέντρο Ερευνών Ρίζες  σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα :  « Εναλλακτικές λύσεις Παιδικής προστασίας ». Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου  2015  και ώρα 9.00 -14.30 στον  Πολυχώρο των Ιδρυμάτων  Καλοκαιρινού Μονής Αγκαράθου  8 Ηράκλειο

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές και στο τέλος της Ημερίδας θα βραβευτούν οι διαγωνιζόμενοι  Mαντινάδας- Ρίμας-Ριζίτικο.

www.roots-research-center.gr  moira@hol.gr

Πλέξιμο με φουρκέτες

Δημιουργικά Σάββατα με τον πολιτιστικο σύλλογο Αγ. Ιωάννη. Αυτό το Σάββατο γίνεται εκμάθηση πλεξίματος με φουρκέτες.

12 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο).

Παρουσίαση βιβλίων του Μανώλη Πιπεράκη (Μαστρομανώλη)

Παρουσίαση των βιβλίων του Μανώλη Πιπεράκη (Μαστρομανώλη) "Παλαιά πέτρινα καμπαναριά της Κρήτης" και "Μάθε να χτίζεις πέτρα" το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στις 20:00 στη Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω. Το βιβλίο "Παλαιά πέτρινα καμπαναριά της Κρήτης" θα παρουσιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος.

Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Βλάσση (RED ZOO)

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19:00, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Bασίλη Βλάσση (RED ZOO), στη Πύλη Αγ. Γεωργίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου 2015, και οι ώρες επίσκεψης είναι καθημερινά 9:00-14:00 & 17:30-20:00.

Διάλεξη – Συζήτηση με θέμα «Παιδεία: διαπλάθοντας εύθυμους κι εύλογους ανθρώπους» του Νίκου Μαγγαλιού

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», οργανώνουν διάλεξη – συζήτηση με τον Εκπαιδευτή προσωπικής ανάπτυξης – ψυχολόγο κ. Νίκου Μαγγαλιό και θέμα «Παιδεία: διαπλάθοντας εύθυμους κι εύλογους ανθρώπους», στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2 – Ισόγειο) τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 19:00.

«Ο Εφηβικός λόγος- Η Κραυγή μιας Επανάστασης. Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου;»

Ημερίδα με θέμα: «Ο Εφηβικός λόγος- Η Κραυγή μιας Επανάστασης. Γιατί δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου;» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα Καστελάκη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου και κατά τις ώρες 19.00-21.00 μ.μ., με ομιλητή τον Δ/ντή του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής & Ερευνών, παραρτήματος Ηρακλείου, Παιδοψυχίατρο κ. Νίκο Μακαρώνα.

'Υπάρχει συνειδητότητα χωρίς τον εγκέφαλο;'

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΤΟΝ ΙΠΠΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015, Ώρα: 7:00 μ.μ.

"Υπάρχει συνειδητότητα χωρίς τον εγκέφαλο;"

(παρουσίαση ερευνών σε παραθανάτιες εμπειρίες)

Μετά από κάθε ομιλία θα γίνει συζήτηση.

Ομιλητής: Γ. Τριαλώνης

«ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ» του Μάκη Τσίτα

Η εταιρεία θεάτρου GAFF σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 21:00 το έργο του Μάκη Τσίτα «ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014.

3η Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνηση της Καρδιάς

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 από τις 10:00 εως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στα πλαίσια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu).

Ομιλία στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. ΤΑΛΩΣ με θέμα: «Μορφές Αρθρίτιδας και θεραπεία»

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, περιοχή Καμινίων, της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο πλαίσιο πρόληψης και ενημέρωσης των Δημοτών σε θέματα υγείας, με θέμα «Μορφές Αρθρίτιδας και θεραπεία» από τον Ρευματολόγο κ. Ανδρουλάκη Κώστα, την Παρασκευή 16/10/2015 και ώρα 17:00.

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Διατροφή»

Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Διατροφή» διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος». Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Νίκος & Αντώνης Ξυλούρης, Γιώργης Σαλούστρος και Γιώργης Σταυρακάκης στο Νυν & Αεί

Με νέα παιδιά που αποτελούν συγχρόνως το μέλλον της κρητική μουσική μας και κουβαλούν το ταλέντο της οικογενειακής τους παράδοσης από τον πατέρα τους, εγκαινιάζει την Παρασκευή 16 Οκτώβρη τη νέα σεζόν το Νυν και Αεί.
Ο Νίκος και ο Αντώνης Ξυλούρης , άξιοι συνεχιστές της μουσικής παιδείας που απέκτησαν δίπλα στον πατέρα τους τον Ψαρογιώργη υποδέχονται μαζί μας τον χειμώνα.

10 Εικόνες του Έρωτα - μουσικοθεατρική παράσταση

Η Ηρακλειώτισα ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της πρωτεύουσας,   επαναπατρίζεται   καλλιτεχνικά στην γενέτειρά της  το Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας   την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική  παράσταση  “10 εικόνες του έρωτα’’ .  Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο.

Θεατρική παράσταση «Η Kαθαρίστρια του LifeStyle»

Μετά την “ Πόρνη από πάνω” ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης και ο σκηνοθέτης Σταμάτης Πατρώνης παρουσιάζουν την “Kαθαρίστρια του “LifeStyle”. Η ζωή στα lifestyle περιοδικά φιλτράρεται μέσα απ'το βλέμμα της Πελαγίας, μιας καθαρίστριας που εργαζόταν εκεί.

Δημιουργικά Σάββατα - «ΧΑΡΟΥΠΙ η σοκολάτα της Κρήτης»

Το χαρούπι είναι ο 'χαμένος θησαυρός' της Κρήτης. Γνωριμία με το δέντρο της χαρουπιάς, τους καρπούς της τα χαρούπια και τα προϊόντα που μπορούμε να κάνουμε από αυτά. Επαναπροσδιορίζουμε την μεγάλη διατροφική του αξία και φτιάχνουμε μια χαρουπομερέντα σαν εναλλακτική λύση της σοκολάτας.

«Σχετίζομαι – Η Τέχνη της Ζωής;» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των δράσεων , που είχαν ημερομηνία έναρξης την Τρίτη 6.10.2015 και κύριο θέμα τους: «Σχετίζομαι – Η Τέχνη της Ζωής;» το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Ο Γ.Φασουλάς και ο Κ.Καλλέργης στο Νυν και Αεί

Ο Γ.Φασουλάς και ο Κ.Καλλέργης το Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Νυν και Αεί για μια γνήσια κρητική βραδιά.

«Μια Νύχτα στο Μουσείο» με τη «ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ: Σπήλαια»

Σάββατα με τους Επιστήμονες

στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

(1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα)

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«Μια Νύχτα στο Μουσείο» με τη «ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑ: Σπήλαια»

Παζάρι-έκθεση βιβλίου

Ο Σύλλογος υποτροφιών-βραβεύσεων Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου σας προσκαλεί στο παζάρι-έκθεση βιβλίου που θα γίνει στη Λότζια από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Το παζάρι-έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο"Κυριακής".

Μάθημα αγγειοπλαστικής

Αγαπητοί μαθητές των σεμιναρίων  καλησπέρα σας.   Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα  19/10/2015 και ώρα 18:00 στο 3ο λύκειο Ηρακλείου λεωφόρου Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί  μάθημα αγγειοπλαστικής ,  θα εγγράψουμε δηλαδή γραμμική β σε πήλινες πλάκες και με σφραγιδόλιθους.   Για διακοσμητικούς λόγους αλλά και να μάθουμε πώς γινόταν η τεχνική αυτή από τους προγόνους μας.   Για την συμμετοχή σας απαντήστε στο e-mail: minoiki_grafi@yahoo.com.

Παρουσίαση του βιβλίου «Κοινωνική Εργασία στην Εκπαίδευση στα Θρανία των Ετεροτήτων»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,  

Όπως σας είναι γνωστό, το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης, από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, τοποθετεί του φοιτητές του για άσκηση σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σε  σχολεία ειδικής αγωγής επιδιώκοντας την εκπαίδευση των φοιτητών στην Σχολική Κοινωνική Εργασία, αλλά και την θεσμική καθιέρωση της Κοινωνικής Εργασίας στο χώρο της εκπαίδευσης, πράγμα που έχει επιτευχθεί μόνο για την ειδική αγωγή. Παρόμοια τακτική εφαρμόζουν και τα άλλα τμήματα Κοινωνικής Εργασίας στη χώρα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΛΕΒΙΑΘΑΝ – LEVIATHAN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΛΕΒΙΑΘΑΝ – LEVIATHAN (2014, 140’) τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Θεατρική έκφραση 2015 - Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας, το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Γενικό Λύκειο Επισκοπής προσκαλούν εκπαιδευτικούς και πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των σχολείων τους με τίτλο: «Θεατρική Έκφραση 2015: Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο» που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων, το σχολικό έτος 2014-2015. Η συγκεκριμένη δράση εγγράφεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης και συμμετοχής των εφήβων σε προγράμματα θεατρικής αγωγής, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να μάθουν γι΄ αυτά, με αυτά και μέσα από αυτά, χρησιμοποιώντας τα ιδιαίτερα εργαλεία, τους συμβάσεις, τις φόρμες και τις τεχνικές του θεάτρου για να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν την προσωπική και συλλογική τους ταυτότητα, αλλά και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τη γλώσσα του σώματος, την κίνηση και το χώρο.

18η ετήσια διάλεξη, αφιερωμένη στη μνήμη του Νικόλαου Παναγιωτάκη

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνουν την 18η ετήσια διάλεξη, αφιερωμένη στη μνήμη του Νικόλαου Παναγιωτάκη, επιφανούς επιστήμονα και δασκάλου, ο οποίος προώθησε σημαντικά τις Βυζαντινές και ιδίως τις Κρητολογικές σπουδές στον τόπο μας.

Συνέδριο με θέμα: «Οδικές Συγκρούσεις, Τραυματισμός και Αποκατάσταση»

Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας ( ΕΥΟΑ) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ-Κ) και  οι  Ιατρικές  Σχολές των πανεπιστημίων της Παβία και του Ανόβερο υλοποίησαν το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε έργο: «Αντιμετώπιση της βλάβης και του κοινωνικο-οικονομικού κόστους που προκύπτει από τραυματισμό σε οδική τροχαία σύγκρουση μέσω αποτελεσματικών παρεμβάσεων (REHABIL-AID, Νο MOVE / Γ4 / SUB / 2.011 έως 294 / SI2.628846).

Με το μουσικό σχήμα «ΕΡΑΝ» ζωντανεύει ξανά το Πολύκεντρο νεολαίας

To Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου μετά από την ανακαίνιση του από την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. και τους εθελοντές του Δήμου ξεκινάει τη νέα λειτουργία του με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Ήπιες μουσικές βραδιές, Λογοτεχνικά και Θεατρικά αναλόγια, Ποιητικές βραδιές, Παρουσιάσεις, Προβολές, Ομιλίες και Παιδικά δρώμενα κάθε Κυριακή πρωί προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.

Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 20:00 με την Μουσική Βραδιά από το σχήμα «ΕΡΑΝ» σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα παραδοσιακά τραγούδια (Ελεύθερη είσοδος)

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ «Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ»

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ "Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ"

Ο φιλόλογος ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ θα παρουσιάσει το βιβλίο και τη συγγραφέα. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

Μουσική βραδιά «αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά παρουσία του Αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη και  του Συνθέτη Γιώργου Κουρουπού, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 8 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και οργανωτή τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στη Κρήτη» που γιορτάζει τα 10 χρόνια της ίδρυσης του.

σωματίδια, βιοαεροζόλ & λέιζερ

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Λεμεσού, εταίροι του έργου ΜΟΥΣΕΙΑ του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013», σας προσκαλούν στην ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων του έργου, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, στις 11.00 πμ.

Οι TARAB trio στο διαρτηρητεο

Οι ΤΑΡΑΒ trio περιπλανωνται στην παραδοσιακη μουσικη της Ελλαδος και της Μ.Ασιας. Ενα ομορφο ταξιδι με πρωταγωνιστες τους: Ελεάννα Παπανικολοπούλου-φωνη&κρουστα, Πολυζωακη Θεμη-βιολι, Γιαννη Δερμιτζακη-ουτι.

Διάλεξη με θέμα «Ο Καστρινός Νίκος Καζαντζάκης και οι Ηρακλειώτες Μενέλαος Παρλαμάς και Στυλιανός Αλεξίου».

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη σας προσκαλεί στη διάλεξη του αρχιτέκτονα  και ιστορικού τέχνης Κώστα Ν. Καζαμιάκη, με θέμα:  «Ο Καστρινός Νίκος Καζαντζάκης και οι  Ηρακλειώτες Μενέλαος Παρλαμάς και Στυλιανός Αλεξίου».

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015( 26 Οκτωβρίου το 1957  υπήρξε η ημέρα θανάτου του Νίκου Καζαντζάκη) 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα «Καστελάκη», Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (2014, 103') τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Μουσικοθεατρική παράσταση «οι Διωγμένοι»

Μουσικοθεατρική παράσταση της ερασιτεχνικής ομάδας Σχεδιο Β΄  "οι Διωγμένοι" στις 27/10/2015 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφερειας Κρητης

«Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου» - Κάθε Τετάρτη του Οκτώβρη

Μεσαίωνας… μια σκοτεινή εποχή… νοθείες, πλουτοκρατία, φτώχεια, ανέχεια… που είναι το φως οέο; Μάλλον κάποιος ξέχασε να πληρώσει το χαράτσι… Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου… ένα έργο καταπέλτης. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι μια ιστορία στα μυστήρια δάση της Σκωτίας. Η ιστορία δυο μεροκαματιάρηδων, ενός δήμιου και του βοηθού του… ένα έργο επανάσταση…

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Cine Studio

Για ένα βράδυ θα ζωντανέψουν οι μελωδίες, τα λόγια, τα ποιήματα και η «επικοινωνία» με τραγούδια που αγαπήθηκαν μες τα χρόνια. Η Ανατολή συναντά την Δύση, με έναν μοναδικό τρόπο που ο Δημήτρης γνωρίζει καλά. Έναν τρόπο που υπηρετεί ακόμη καλύτερα με την φωνή του.

Ημερίδα για την επέκταση του Σχεδίου Πόλης του Ηρακλείου

Ημερίδα με στόχο  την ενημέρωση για την πορεία των πολεοδομικών μελετών επέκτασης σχεδίου πόλης Ηρακλείου και για την υπαγωγή αυθαιρέτων κατασκευών στο Ν. 4178/13, θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 17:30΄  στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9). Την ημερίδα διοργανώνει η Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεχίζεται με επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση '10 εικόνες του έρωτα'

Η Ηρακλειώτισα ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της πρωτεύουσας,   επαναπατρίζεται   καλλιτεχνικά στην γενέτειρά της  το Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας   την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική  παράσταση  “10 εικόνες του έρωτα’’ .  Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο.

Ομιλία με θέμα : << Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων>>

ο σύλλογος γονέων του 13ου γυμνασίου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην ομιλία - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 17.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του γυμνασίου μας, με θέμα :

<< Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση των εφήβων>>

Εργαστήρι έρευνας για ερμηνευτές καλλιτέχνες - 'Ήχος και κίνηση' με τη Γωγώ Πετραλή

Ο χώρος που ο ήχος και η κίνηση καταλαμβάνουν μέσα στο ίδιο μας το σώμα, αλλά και στον περιβάλλοντα κόσμο, είναι η αρχή του ερμηνευτικού μας εργαστηρίου. Το σώμα μας ως βασικό εκφραστικό οικοδόμημα επιδιώκει να ανακαλύψει αυτές τις βασικές αξίες που του επιτρέπουν να κινείται και να εκφράζεται σκεπτόμενα με καθαρότητα, ροή και αίσθηση, αποτελώντας ένα κανάλι ιδεών, πληροφοριών και βιωμάτων μεταξύ πομπού και δέκτη.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE